Alegeri

choices22

Prima ei iubire se terminase în urmă cu doi ani. O relaţie cu care crescuse, cu multe porniri şi opriri, cu pasiune şi ură. O relaţie care se consumase de mult, chiar cu mult timp înainte să se termine oficial. S-a terminat cu două săptămâni înainte de nuntă, de comun acord. Doar familiile celor doi au fost bulversate de decizia lor. Nu au putut să rumege prea uşor despărţirea lor, nu aveau cum. Proveneau dintr-o altă lume, cu alte principii, principiul de bază care guverna viaţa lor era: TREBUIE.

  • Păi, dacă totul e aranjat deja, TREBUIE să mergeţi mai departe.
  • Nu mai sunteţi chiar aşa de tineri, aveţi 25 de ani, gata cu copilăriile TREBUIE să vă aşezaţi şi voi la casa voastră.
  • TREBUIE să faceţi un copil acum, până nu e prea târziu.

Cam aşa se raporta TREBUIE din viaţa tuturor rudelor la despărţirea celor doi.

Nici un TREBUIE, însă nu le-a afectat decizia. Au mers amândoi înainte, separat, dar împăcaţi, fiecare asumându-şi decizia luată.

N. a rămas singură în toată această perioadă. Doi ani..

Nu mai era în stare să treacă de partea de început, partea introductivă a unei relaţii. Faza aceea incipientă, când trebuie să descoperi cealaltă persoană, dincolo de aspectul fizic. Avea senzaţia că nu mai ştie cum se face. Sau poate îi era frică. Sau poate nu mai era capabilă să ofere nimic, unei alte persoane. Se concentra doar la ea, devenise egoistă. Acumula din nou energie pentru momentul în care creierul ei s-ar fi declarat din nou pregătit să o ia de la capăt.

După terminarea facultăţii, îşi găsise o slujbă într-o corporaţie. Îi plăcea ce făcea, dar şi mai mult îi plăcea că îşi lărgea orizonturile, pe plan personal. Începuse să aibă cunoştinte, ar fi mult spus prieteni, dar erau mulţi. Se smiţea de parcă îşi revenea din hibernare. Petrecerile, mesele împreună cu colegii de muncă, micile şuete din pauza de ţigară, toate o făceau să îi fie din nou foame de viaţă. Din toată gaşca veselă în care se învărtea s-a apropiat de doi colegi. Cei doi, erau cei mai buni prieteni, veniţi în România, practic, într-o aventură. Se plimbaseră prin lume, dar nu fuseseră niciodată în România. Oricum veniseră pregătiţi pentru cei mai rău. Erau expaţi, veniţi cu un contract de doi ani în România. Cei doi britanici, după ce şi-au revenit din şocul descoperii că România nu seamănă deloc cu India, s-au relaxat şi au început să trăiască din plin viaţa de expat, cu toate beneficiile, pe care o astfel de poziţie ti-o oferă. B. si T. erau extrem de diferiţi, dar se completau excelent unul pe celălalt. B. era blond, cu ochi albaştrii, cu obrajii întotdeauna îmbujoraţi, extrem de timid şi foarte cuviincios. În schimb T. era înalt, musculos, brunet, cu o atitudine de băiat obraznic, cu nişte ochi negri, jucăuşi, care îi trădau întotdeauna gândurile. T. lăsase acasă, în UK, o logodnică. Nu era foarte clar, care dintre cei doi amâna momentul căsătoriei, dar era foarte vizibil că amândoi îşi doreau să fie încă liberi.

Cumva, cei trei, erau pe aceeaşi lungime de undă. Ajunseseră nedespărţiţi. Aceleaşi filme, aceeaşi muzică, aceleaşi excursii, aceleaşi persoane îi provocau la bârfă, într-un cuvânt aceleaşi gusturi.

N. a fost promovată şi au început să lucreze toţi trei în acelaşi departament, ba mai mult s-au mutat împreună.

După jumătate de an, N. a început să realizeze că cei doi, nutreau pentru ea şi altfel de sentimente, în afară de prietenie. A fost atât de surprinsă de această revelaţie, încât trei zile nu a mai dat pe acasă, iar la muncă îi evita pe amândoi. În această pauză a avut mult timp să se gândească la ei, la ea, de fapt, doar asta a făcut, iar rezulatul acestei introspecţii a speriat-o şi mai tare. S-a simţit trădată, dar nu de ei, ci de propriile ei sentimente.

Şi-a dat seama, că are de făcut o alegere, mai grea decât multe altele din viaţa ei de până atunci şi nu prea era pregătită. A decis, totuşi să nu facă nimic şi s-a întors acasă. Doar că acum era ca o pisică, cu ghearele tot timpul scoase, ţâfnoasă şi arţăgoasă. Se juca cu ei doar când avea ea chef, iar rezulatul a fost că ei s-au îndrăgostit şi mai nebuneşte de ea. Însă, cărţile nu fuseseră puse pe masă. Niciunul nu şi-a deschis sufletul, au continuat cu viaţa lor complicată de sentimentele lor neîmpărtăşite.

Devenise amuzant. B şi T. erau tot timpul în competiţie pentru a fi în graţiile ei. N. era tot timpul mai neutră decât Elveţia, dar nu spunea stop joc.

Şi ea iubea. Dar nu vroia să aleagă. Alegerea ei ar fi distrus nu doar prietenia ei cu cei doi, dar şi prietenia dintre B. şi T.. Nu putea să facă alegerea şi o durea tare sufletul. Se ruga ca ceva din exterior să le rupă minunata convieţuire.

N. a primit un contract de doi ani, într-o altă ţară din Europa şi în două săptămâni ar fi plecat de lângă cei doi. Doar că T. a aflat şi s-a panicat că o pierde şi a confruntat-o, chiar în seara în care ea îşi serba reuşita profesională. Erau vreo 8 colegi, în acelaşi club în care îşi serbau în mod obişnuit toate reuşitele. N. se relaxase pentru prima dată, după mult timp şi alcoolul o ajutase în mod vizibil să nu mai fie în gardă. B. încă nu-şi revenea din starea de şoc, dată de vestea detașării ei într-o altă ţară. Efectiv, nu avea nicio reacţie. Nu putea să bea, nu putea să se bucure. O privea, trist şi resemnat. Nu avea curajul să o confrunte. Însă aşa stând pe margine a observat că T. o vâna. În aceea seară B. a avut revelaţia pe care ea a avut-o cu câteva săptămâni în urmă, a realizat că amândoi o iubesc pe ea. Doar că el s-a declarat învis, după propriile standarde. Şi a plecat. Nu a mai văzut cum T. a intrat după ea în toaletă.

N. era ameţită bine, aşa că, iniţial, invazia lui T. în toaletă a amuzat-o. Nu s-a speriat nici măcar o clipă şi a luat-o drept glumă. Doar că T. era hotărât şi după ce şi-a declarat, urlând, iubirea în faţa ei, ar fi vrut să o aibă acolo, atunci, indiferent de alegerea şi dorinţa ei. Logodnica de acasă, alcoolul, dar şi frica că o pierde i-au luat minţile. Nu s-a întâmplat nimic tragic, strigătele lui T. au atras repede ajutoare, care au salvat situaţia. T. a fost scos cu greu din club. N. a rămas o perioadă în toaletă, în timp ce plângea şi râdea în acelaşi timp, cu buzele umflate de sărutările puţin cam violente ale lui T.

Niciunul nu s-a mai întors acasă, din aceea seară şi nici nu şi-au mai vorbit. B şi T. şi-au continuat prietenia, băieţească. T. niciodată nu a realizat că şi B. o iubea. Era vorba doar despre el, avea nevoie de B., avea nevoie de consolare, se simţea respins şi trădat de N.

Ea a plecat şi după o perioadă de 3 luni a fost surprinsă de un telefon. T. a sunat-o să îi ceară scuze şi să-i spună că se bucură, că nu s-a întâmplat nimic între ei, pentru că a realizat că nu o iubea, ci era doar speriat de căsătoria care se apropia şi asta îl făcuse să reacţioneze aşa. A invita-o la nuntă, în semn de împăcare.

N. a închis telefonul, ş-a aprins o ţigară şi a băut un gât straşnic de vodcă direct din sticlă. Acceptase scuzele şi invitația. A mers la nuntă, s-au revăzut, s-au bucurat. Le fusese dor, şase luni fuseseră despărţiţi în total. T. chiar nu minţise, era bine, era vindecat de N.. B. o iubea încă, dar se implicase într-o relaţie cu o fată care semăna fizic cu N. de parcă ar fi fost surori gemene.

N. şi-a dat seama că a făcut alegerea corectă. Încă odată, în viaţa ei a ales să stea deoparte, să nu meargă până la capăt. Îl iubea pe T. şi regreta puţin că lucrurile nu au mers până la capăt atunci, în aceea seară, în toaleta clubului.

Cei trei şi-au mai trimis emailuri de sărbători şi de zilele de naştere. Lucrurile nu mai puteau fi la fel, cu toţi ascundeau ceva, cu toţii regretau ceva.

Când s-a întors în ţară după trei ani petrecuţi ca expat, a constatat că cei doi se mutaseră definitiv în România. B. se căsătorise cu aceea fată care îi semăna teribil şi aşteptau un copil, iar T. îşi pierduse din farmec, se îngrăşase, albise şi se cam buhăise la faţă de prea mult alcool. Nu avea copii, iar soţia lui era casnică şi dornică să îi devină lui N. cea mai bună prietenă.

N. a fugit, nu a mai intrat în joc. S-a mutat înapoi în ţara în care lucrase trei ani şi nu s-a mai uitat înapoi.

Imagine de aici

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s