PAUZA

marijuana-smoking-300x199

Pauza de țigară face si desface. Când ieşi la ţigară, ai şansa să te descarci emoţional de orice problemă personală sau profesională. Vorbeşti despre cai verzi pe pereţi. Nimic nu e pe viaţă şi pe moarte. Te îndrăgostești, te dezdrăgosteşti, ca la mare în Vamă.

Cum ar putea să strice un pic de pauză în viaţa oricui?

Dar cum ar fi să existe o opţiune, care să îţi permită să alegi să poţi fi la fel de inocent şi iresponsabil ca un copil sau să câştigi la loto sau să pleci în vacanţă sau tipul denumit generic „my guy” să fie brusc îndrăgostit şi el de tine şi disponibil.

Simţi că e prea mult pentru tine în clipa de faţă, simţi că viaţa e greu, spui STOP şi gata.

Nu mai doare, nu mai ai probleme financiare, nu mai plângi. Tu rămâi protejat într-o bulă de timp şi totul trece pe lângă tine, fără să te mai afecteze ceva…. Şi fumezi o ţigară, bei un pahar de vin, tragi aer în piept, râzi ca un descreierat de toate problemele pentru care te luptai cu încrâncenare şi disperare să le rezolvi, plângi puţin, de fericire, când realizezi că nu eşti defect, că nu TREBUIE să faci nimic şi că viaţa nu-i o cursă cu obstacole. Şi, dacă vrei, te întorci, dar poţi oricând să alegi să pleci „acasă”, exact ca în pauza de ţigară de la birou.

Personal, eu aş dori să invoc o PAUZĂ.

Nu este un îndem la sinucidere, nici pe departe.

Spun doar că poţi alege oricând să trăieşti, cum vrei tu. Poţi alege să schimbi ce nu-ţi place în viaţa ta.

Poţi alege să ignori standardele, principiile şi regulile. Nu sunt făcute de tine, dar îţi sunt impuse de familie, societate sau religie.

Poţi alege chiar să faci o pauză de oameni. Mie personal mi s-a luat de încurajări, de „o să treacă cu timpul”. Ce o să treacă? Viaţa! A mea, a ta. Nimic nu devine mai uşor. Nu poţi pune frână. Nu poţi opri în condiţii de siguranţă. Am mai auzit-o şi pe aia cu: „primeşti atâta, cât poţi duce”. Pe bune?! Da’, cine decide cât poţi duce? Păi, nu noi ar trebui să ştim cel mai bine cât putem duce sau dacă vrem să ducem, în primul rând. Am mai auzit-o şi pe aia cu: „ce nu te doboară, te-ntăreşte”. Aşa, şi! Mare brânză, ce tare sunt că n-am murit! Cei care au trecut prin aşa ceva ştiu cât de ciudate sunt privirile celor din jur, post eveniment. Nu te priveşte nimeni ca pe un învingător. NU! Toţi te privesc cu milă, cu curiozitate şi / sau cu fobia unei boli contagiase, mai bine te ocolesc un pic, că poate se ia ghinionul tău. Şi dacă se apropie de tine, te bat pe umăr a consolare, cel mult. Nicidecum nu te strâng în braţe ca să te felicite. Nu se bucură nimeni, nici măcar tu, nu te bucuri că trăieşti.

M-am săturat de clişee, m-am săturat de cuvinte mari, spuse pentru că TREBUIE, cuvinte spuse pentru că sunt la modă, să dea bine pe facebook, să aibă omul conştiinţa-împăcată.

M-am săturat de oameni goi pe dinăuntru.

Nu mai pot şi nu mai vreau, aşa că, am decis să intru în PAUZĂ. Ceva asemănător cu pauza de ţigară de la birou.

Aş zice că este sănătos din când în când să facem astfel de pauze. Nu zic să te muţi din casă, bloc, oraş, tară, nu te încurajez nici să te desparţi de cei din jurul tău. Nu ridica bariere, în jurul tău, doar acordă-ţi puţin timp ŢIE, fă doar un pas în spate. Opreşte-te din ceea ce îţi consumă timpul şi energia şi fă altceva, doar pentru tine şi doar uită-te în jur. Astfel vei judeca la rece, mai obiectiv, vei vedea clar cum problemele tale, nu sunt ale tale, de fapt.

Stai în PAUZĂ, cât timp ai nevoie. Umpleţi bateriile şi vino înapoi, lângă mine, nu uita că şi eu fac la fel. Nu uita că doar pe tine te poţi schima. Nu-i poţi schimba pe cei din jurul tau, nici nu e indicat să încerci. Şi dacă tu alegi să faci o schimbare la tine în viaţa, atunci: Va fi bine!

Hai mergem la o ţigară?

Imagine de aici

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s